Kako to u većini slučajeva bude, nakon što čovjek ostane oduševljen sa utrkom koju je odvozio – u mom slučaju SEALPS Challenge, u glavi počinju već planovi gdje ću dalje. Entuzijazam, želja za napretkom, otkrivanjem novih ruta, novih iskustava još je veći. Uz to oduševio sam se vožnjom i performansama novog cestovnog bicikla Trek Emonda SLR (složen u programu `Project One`) tako da jedva čekam novi trening, utrku koju mogu voziti na njoj.

[tomcycling.com] GranFondo Zelina - Trek Emonda SLR

Bicikl koji te motivira da voziš više, jače 🙂

Svakako jedna od sljedećih utrka na koje planiram ići, a vjerujem da bi zbog veoma dobre lokacije mogla privući i veliki broj vozača iz ostatka Hrvatske, Slovenije i ovog dijela regije je `Zelina Gran Fondo 2017`. Ovo je utrka koja će se isto tako kao i `SEALPS Challenge`održati po prvi puta ove godine. Utrka će se održati 01.10.2017. u gradu Sveti Ivan Zelina, svega 30ak km udaljeno od Zagreba. Cijeli raspis i pravila natjecanja kao i prijave možete naći na stranici `Stotinka`. Na utrci mogu sudjelovati sve punoljetne osobe koje se osjećaju sposobnim odvoziti cijelu rutu bez obzira na spol ili vrstu bicikla (dakle ako nemate cestovni bicikl nema veze – na svoj MTB bicikl stavite uže gume i spremni ste za novo iskustvo). Za nastup na utrci nisu vam potrebne biciklističke licence ali utrka će se voziti po Cestovnom pravilniku HBS-a i UCI-a. Trasa utrke biti će dugačka 105km sa cca 800m uspona. Profil staze biti će `hupserast`, a možete ga pogledati na ovom linku. Start i cilj utrke biti će kod starih zelinskih bazena. Za više informacija bacite pogled na stranice kluba organizatora – Klub Sic.

Ovakve utrke smatram izuzetno dobrim iskustvom za sve koji se već malo ozbiljnije voze, a isto tako i za one koje stječu prva iskustva. Na ovakvim utrkama nerijetko možete voziti u društvu profesionalnih vozača i onih koji do nedugo to bili: Vladimir Miholjević, Robert Kišerlovski, Bruno Radotić, Kristijan Đurasek, Radoslav Rogina i mnogi drugi…

[tomcycling.com] GranFondo Zelina profi

Na startu Gran Fondo utrka nerijetko imate priliku voziti sa poznatim biciklističkim zvijezdama iz Hrvatske i regije

Od takvih vozača možete najviše naučiti ako obratite pažnju na njihovu vožnju u grupi, a ujedno vjerujem da će vam i drage volje dati poneki savjet ako ih pitate na licu mjesta. Isto tako na treningu, vožnji ćete vrlo rijetko simulirati osjećaj, uzbuđenje koje se javi na vožnji u velikoj grupi, vidjeti kako to izgleda kada počnu skokovi i bjegovi iz grupe, vožnja na smjene. Sve što gledate na profesionalnim utrkama na televiziji ili youtube-u sad možete na jedan način i sami doživjeti.

[tomcycling.com] GranFondo Zelina-voznja

Sve čari cestovne vožnje koje gledate na televizijskim prijenosima sada imate priliku i sami doživjeti

Vidimo se na startu 🙂