Transciklusiranje, događaj koji je postao neizostavni dio velikog broja biciklista iz Zagreba i njegove okolice. Tradicionalno se vozi na kraju biciklističke sezone iako taj pojam po mom mišljenju više i ne postoji. S obzirom na broj utrka, događanja, vrstu bicikala, a i same opreme rekao bih da sezona traje cijelu godinu. Transciklusiranje je događaj koji je osmišljen (BK Ciklus) kao zajedničko druženje za sve bicikliste ali i sve druge sportaše koji se osjećaju sposobnim voziti bicikl po Sljemenu u trajanju od 3-4h. Svake godine veliko okupljanje je na okretištu tramvaja na Črnomercu. Nakon zajedničke vožnje po Bolonji dolazi se do Podsuseda otkuda kreće uspon prema Bizeku te zatim dalje prema istočnom dijelu Medvednice.

[tomcycling.com] Trek Fuel Ex - Transciklusiranje start

U podnožju Medvednice kod Podsuseda

Ovo je meni jedna od ljepših ruta koju preporučam svakom da bar jednom odvozi. Osim što će sigurno imati pozitivnih utjecaja na vašu kondiciju, zdravlje na ovaj način obići ćete sve popularne lokacije koju planinari, biciklisti i svi posjetitelji Medvednice posjećuju svakim danom, a najviše vikendom. Ruta prolazi kraj planinarskih domova: Glavica, Risnjak, Grafičar, Hunjka, Gorščica, Lipa. Rutu možete prilagoditi ovisno o željama i vremenu da usput posjetite i sam Vidikovac, Groficu, Lugarnicu, Runolist ili pak Puntijarku. Ono što volim kod Medvednice je što pruža toliko opcija kojom se možete popeti na nju ili pak spustiti dolje. Uz to možete birati volite li više makadam ili šumsku podlogu, sa više ili manje korijenja.

[tomcycling.com] Trek Fuel Ex - Hunjka

Kratka pauza kod planinarskog doma Hunjka

Ono što jedino dovodi do povremenih nesuglasica je negodovanje planinara kad vide nas bicikliste na stazama. Iako većina izbjegava popularne planinarske staze vikendom (što se tiče spuštanja) kao što su Lojstek, Bikčevićeva, Lagvić još uvijek se nađe nekolicina koja to pravilo ne poštuje. Osobno se znam spustiti tim stazama ali to uvijek bude u tjednu kad na tim istim stazama sretnem dvoje-troje ljudi. Medvednica je dovoljno velika i ima prostora da na njoj uživamo svi skupa, biciklisti, planinari, skijaši i svi koji ju posjete makar na nedjeljni ručak.

[tomcycling.com] Trek Fuel Ex - Klopa

Brzinski ručak u planinarskom domu Gorščica

Ovogodišnje Transciklusiranje odlučio sam otići uz `nagovor` prijatelja i kolege biciklista Zvonkeca. U prvobitnom planu  nisam planirao ići iz jednostavnog razloga jer sam prije par tjedna prodao svoj ovogodišnji Trek Procaliber. Kako je bilo najavljeno prekrasno vrijeme, a ujedno je to i prilika podružiti se sa svim ostalim prijateljima i kolegama koji vole biciklizam kao i ja, brzo sam se dao `nagovoriti`. Sa svojim sponzorom, dućanom Rog Joma uspio sam dogovoriti da dobijem na testnu vožnju Trek Fuel Ex 9.8 29er (okvir je u potpunosti kompatibilan i za one koji žele voziti na 27.5“ kotačima). Razmišljao sam di ćeš bolji test ovakvog bicikla nego da na njemu odvoziš cijelu Sljemensku transverzalu. Trek Fuel Ex spada u skupinu `trail` i `all-mountain` bicikala. Dakle riječ je o mtb biciklu s dvije suspenzije. Obje suspenzije imaju 130mm hoda što ih u kombinaciji sa velikim 29er kotačima čini nezaustavnom mašinom na `off road` stazi. Bilo da se penjete uzbrdo po tehnički zahtjevnom terenu ili vozite nizbrdo bicikl vam pruža odlične vozne karakteristike na oba segmenta. Pozicija u kojoj sjedite puno je manje agresivna u odnosu na klasični XC bicikl. Unatoč tome geometrija okvira je takva da vam ta udobnija pozicija ne stvara nikakve probleme i na strmijim uzbrdicama (mislim pri tome na gubitak kontakta prednjeg kotača sa podlogom). Na nizbrdicama isto tako bicikl daje veliku količinu samopouzdanja i veoma je upravljiv. Osjećaju sigurnosti sigurno pridodaje i `dropper` cijev sjedala. Ono što mi se isto tako svidjelo na Fuel Ex modelu je Trek-ova tehnologija `Mino Link`. Uz pomoć tog linka možete u svega par minuta prilagoditi Fuel Ex geometriju da ima bolje karakteristike za uspon ili pak za spust. Bicikl, odnosno okvir bicikla je odlično zaštićen od mogućnosti oštećenja prilikom pada ili raznih `objekata` koji tokom vožnje mogu udariti u okvir i tako ga oštetiti. Tako npr. u samom `headset-u` se nalazi tzv. `Knock Block` koji onemogućava volanu da udari u gornju cijev okvira te kruni (gornji dio suspenzije) u donju cijev okvira ukoliko padnete s bicikla (ili se zbog neke situacije desi mogućnost da dođe to takvog udarca prema okviru).

[tomcycling.com] Trek Fuel Ex - Knock Block

Pametni tehnološki dodaci na okviru Trek bicikla koji će zaštiti okvir od oštećenja u slučaju nezgode – Knock Block

Druga veoma korisna zaštita je tzv. `Carbon Armor`, zaštita koja se nalazi s donje strane donje cijevi okvira. Nalazi se upravo na mjestu na kojem najčešće dolazi do oštećenja okvira u toku vožnje od strane `objekata` koji se nalaze na stazi (kamenje, otpale grane..).

[tomcycling.com] Trek Fuel Ex - Carbon Armor

Još jedan koristan dodatak je tzv. Carbon Armor koji štiti vašu donju cijev okvira.

 Okvir na modelu 9.8 napravljen je od najkvalitetnijeg karbona koji Trek koristi na svojim MTB modelima – OCLV karbon. Kako bi svaki kupac mogao bezbrižno uživati na svom Trek modelu, a ujedno i kako bi se krajnjem kupcu pokazalo da je Trek siguran u proizvod koji stavlja na tržište tu je doživotna garancija na okvir bicikla.

[tomcycling.com] Trek Fuel Ex - Old vs New

Lijevo na fotki stari model Fuel Ex sa 26″ kotačima, a desno testni model iz 2017 – ono što im je zajedničko je da na oba modela vrijedi garancija – DOŽIVOTNA

Ostale komponente na 9.8 modelu su kompletna Shimano XTR grupa sa 2×11 prijenosom. Spomenuo sam već da je bicikl opremljen sa `dropper` cijevi sjedala, a riječ je o Bontrager Line modelu koji funkcionira pomoću `remote` nastavka smještenog na volanu. Volan je isto tako Bontrager i to iz Line Pro serije što znači da je napravljen od kvalitetnog OCLV karbona. Kotači su isto tako iz `domaće` proizvodnje, a riječ je od modelu Bontrager Line Comp. Kotači su opremljeni sa `Boost` nabama (prednja 110mm, a stražnja 148mm). Uz kotači imaju i unutarnju širinu obruča od 29mm čime se postiže da gume imaju puno bolju gaznu površinu, a to vam onda pruža ugodniju, sigurniju i bržu vožnju. Inače linija `Line` kod Bontrager opreme označava da je riječ o opremi koja je u prvom redu namijenjena `trail` i `all mountain` vozačima. Iz mog dosadašnjeg iskustva sa Fuel Ex modelom mogu reći da je ovo jedan od mtb bicikla koji će zadovoljiti vozača kojem primarni cilj nije najbrže vrijeme na XC ili XCM stazi ali voli tu i tamo iz gušta odvoziti takav tip utrke. Ovo je bicikl s kojim ćete se bez ikakvih problema moći penjati najstrmijim usponima, a na nizbrdici imati mogućnost uživati u `flow` vožnji. Isto je odlična opcija za vozača koji želi imati bicikl s kojim može po želji, potrebi voziti sa 29er ili 27.5“ kotačima. Bilo da želite ovaj bicikl za ugodne ture lokalnim mtb stazama, istraživanje novih staza, vožnju uređenim flow stazama u bike parku ili pak za vožnju na pokojem maratonu ili kros utrci ovo je model u kojem ćete naći sve što želite, a pritom vam se neće skidati osmijeh s lica.

[tomcycling.com] Trek Fuel Ex - Osmijeh na licu

Trenutno je nekoliko modela iz 2017 dostupno po odličnim akcijskim cijenama u Rog Joma dućanima, za 9.8 modele najbolje je da se obratite u poslovnicu Rog Joma dućana u Vlaškoj 86 u Zagrebu.

Cijelu rutu Transverzale do Lipe i onda natrag do Gorščice možete vidjeti na linku:

https://www.strava.com/activities/1262385240