Za razliku od prve etape, kad smo prije samog starta imali prolom oblaka, danas nam je osvanulo plavo nebo i ugodno mediteransko sunce. Nakon buđenja u Staroj Šoli Korte gdje nam je jučer bio i cilj prve etape uputili smo se u centar Portoroža odakle smo startali današnju drugu etapu.

[tomcycling.com] Hotel Stara Šola Korte

Hotel Stara Šola Korte – sobe su jako lijepo uređene, tople i imaju udobne krevete – photo by: Vida Dimovska

[tomcycling.com] Hotel Stara Šola Korte

Hotel Stara Šola Korte – pogled sa terase na prekrasnu panoramu – photo by: Vida Dimovska

Start druge etape bio je u 9h što nam je ostavilo i dovoljno vremena da neposredno prije starta popijemo kavu u `LifeClass` baru koji se nalazi u podnožju istoimenog hotela.

[tomcycling.com] Sealps Stage2_LifeClassHotelKava

Kava na terasi LifeClass hotela i provjera stvari za utrku

Današnji start započeo je zatvorenom vožnjom koja je trajala prvih 16km. Iz tog razloga vožnja u grupi je bila veoma ugodna i poslužila je kao odlično zagrijavanje za dugih 145km koliko nas je danas čekalo do cilja u Ljubljani.

[tomcycling.com] Sealps Stage2_vožnja u grupi iz Portoroža

Zatvorena vožnja u grupi – ceste su cijelim putem od starta do cilja bile maksimalno osigurane policijskim vozilima i redarima (na motorima i na bitnim križanjima)

Uz to tko je htio mogao je uživati i u prekrasnom pogledu na Jadransko more jer je ruta iz Portoroža išla tik uz samu obalu.

[tomcycling.com] Sealps Stage2_Panorama Portorož

Vožnja iz Portoroža prema Ljubljani prvih 16km vozila se uz prekrasan pogled na Piranski zaljev

Nakon što je sudačko vozilo dalo znak da utrka može početi brzina peletona se lagano podigla i tempo vožnje je postao `živahniji`. Da meni i Bruni bude zabavnije od samog starta pobrinuo se `gumi-defekt` kojeg je dobio u prvih par kilometara otvorene vožnje. Stajemo, grupa odlazi i obojica postajemo svjesni kako će nam solo vožnja do Ljubljane biti `prava zabava`. Dok smo pokušavali čim prije riješiti promjenu zračnice do nas staje neutralno vozilo i na svu sreću imaju rezervni kotač sa 10 brzinskom kazetom kakvu Bruno ima te ipak uspijevamo biti malo brže natrag na biciklima. Krenuli smo voziti bez kalkulacije i držali tempo između 300 i 350W (#KnowYourPower – #Quarq).

[tomcycling.com] Sealps Stage2_PortorožLjubljana

Nakon `gumi-defekta` prvi dio etape vozili smo se solo i usput sustizali druge vozače koji su ispali iz glavne grupe

Svjesni da nećemo vjerojatno uloviti glavnu grupu dogovorili smo se da ćemo držati neki solidan tempo pa vidjeti kamo će nas to odvesti. Trasa današnje rute bila je veoma valovita, sa podosta zavoja. Ubrzo već hvatamo i prelazimo nekoliko vozača koji su otpali iz  grupe, a na prvom dužem usponu koji je počeo oko 25km hvatamo i nekoliko manjih grupica vozača. Ova utrka ujedno je bila i prvi pravi test za novi cestovni bicikl Trek Emonda SLR koji mi je stigao tjedan dana prije Sealps-a. Već od prvog dana osjećaj vožnje na biciklu bio je totalno drugačiji od svega što sam vozio do sada na cesti. Bicikl je iznimno lagan, a opet toliko krut da doslovno svaki potisak pedale osjetite kako se prenosi u silu koja vas gura naprijed. Kako smo se trudili održavati konstantan jak ritam jer smo ostali bez grupe iznimno je bio dobar osjećaj stiskati pedale znajući da se svaki watt prenosi tamo gdje treba. Nakon otprilike 1h30min uspjeli smo se vratiti u glavnu grupu. Vožnju natrag u grupi iskoristili smo da se malo oporavimo od tempa koji smo držali ranije. Ovako ugodna vožnja trajala je nekih pola sata i nešto prije nego smo se približili Postojni počeli su skokovi u grupi. Jedan od tih skokova ispratili smo Bruno i ja te se ubrzo našli u bijegu zajedno sa Lovšeom i Sikošekom. Isprva nam je grupa iza bila na nekakvih 200-300m ali sa nekoliko jačih smjena između nas četvorice uspjeli smo stvoriti malo bolju prednost i nadali se da ćemo takav tempo uspjeti zajedno održati do Ljubljane.

[tomcycling.com] Sealps Stage2_Bijeg iz glavne grupe

Bijeg iz glavne grupe sa vozačima ekipe Tuš-JB Team, Matej Lovše i Gregor Sikošek

Cijela taktika je `pala u vodu` jer je naš tim imao problema sa grčevima te smo zbog toga morali usporiti. Grupa iza nas `spaja` i ponovno smo svi skupa. Lovše i Sikošek također nisu dalje bježali sami nego su isto ostali u grupi koja nas je ulovila. Očito je da nas je tempo otpočetka utrke iscrpio. Nažalost na posljednjem usponu koji je počeo nakon mjesta Cerknica (tu nas je na vrhu uspona dočekao i Peter Vesel kako bi nas pozdravio i usput nam dodao par čokoladica da se nađe na putu do Ljubljane) više nije bilo snage da kao tim ostanemo u glavnoj grupi i tu dalje vozimo tempo samo da prevalimo brdo do kraja jer nakon njega ostalo je još 20ak km do cilja od čega je 10km bio spust, a 10km ravnica. U cilj ulazimo kao 10 ekipa generalno, a u `Men` kategoriji kao 5. ekipa. Uz sve probleme koje smo imali danas zaostatak za postoljem bio je 3 minute.

[tomcycling.com] Sealps Stage2_Ulazak u cilj druge etape

Ulazak u cilj u glavnom gradu Slovenije – Ljubljana

Sutra je nova etapa koja će nas od Ljubljane voditi put Nove Gorice. Vremena za oporavak smo imali tako da ćemo sutra probati odvoziti etapu sa manje problema nego danas.

[tomcycling.com] Sealps Stage2_Fuži s tartufima

Kvalitetna prehrana jedan je najvažnijih faktora u dobrom oporavku nakon treninga ili utrke – Fuži s tartufima u `Istrian bistro` restoranu

Službene fotografije sa utrke by: SeAlps Challenge & Frane Kranjec