U posljednjoj objavi samo sam se djelomično osvrnuo na `Isospeed` tehnologiju koja sve Trek modele koji ju koriste, prema mom mišljenju,stavlja korak ispred  konkurencije. Stoga ću u ovoj objavi još detaljnije pisati upravo o „Isospeed“ tehnologiji!

Kod Procaliber modela (MTB HT bicikl) sa `Isospeed` tehnologijom  dobio sam upravo ono što i velika većina drugih vozača želi  – krut, lagan, a ujedno i udoban bicikl za vožnju po svim vrstama terena, a što je za mene isto tako važno, dobio sam bicikl za sve utrke.

[tomcycling.com] Trek ProCaliber IsoSpeed

[tomcycling.com] Trek ProCaliber IsoSpeed

Već sam pisao o tome kako su današnje staze postale sve teže, `grublje` i tehnički zahtjevnije što je velikim djelom utjecalo i na činjenicu da veliki dio vozača koristi FS bicikle. Teško je očekivati da će HT bicikl biti udobniji od FS bicikla, ali prelazak sa HT na FS bicikl također ima svoje mane. Prije svega, gubi se na čvrstoći bicikla! Naime, zadnji trokut FS bicikla nikada neće biti krut kao onaj na  HT biciklu. FS ima veću težinu! FS bicikl ima sam po sebi više dijelova:  dodatne spojeve (op.a. linkove) koji povezuju prednji i stražnji trokut bicikla, dijelove poput stražnje suspenzije (`shock`) ili pak specijalne dijelove  kod pojedinih proizvođača (op.a. `Brain` kod Specialized bicikala).

[tomcycling.com] Zahtjevnost danšnjih staza - photo by: Olivier Béart

[tomcycling.com] Zahtjevnost danšnjih staza – photo by: Olivier Béart

Svi proizvođači kontinuirano traže rješenja kako kod trkaćih bicikala, kao što su HT MTB modeli, postići dovoljno visoku čvrstoću bicikla. Sve to radi se kako bi on bio što upravljiviji, efikasniji, `direktniji`, a s druge strane opet dovoljno udoban da upija sve „udarce“ koje stvara podloga i koji itekako umaraju vozača. Među svim testovima i  pokušajima raznih proizvođača bicikala, Trek je 2012.g. ponudio rješenje koje će se kasnije i pokazati (op.a. ne zbog toga jer ja vozim taj bicikl s tom tehnologijom ili netko treći piše da je to tako) uspješnijim rješenjem! Prilog tome pobjede su profesionalnih vozača i timova koji su upravo vozili bicikle sa `Isospeed` tehnologijom! Pa da vidimo u čemu je „kvaka“!

 

Kako `Isospeed` uopće funkcionira? `Isospeed` dopušta okviru bicikla da zadrži potpuno istu geometriju kao i na standardnom biciklu, samo što `odvaja` cijev sjedala (op.a. `seatpost`) od gornje cijevi okvira (op.a. `toptube`). Na taj način cijevi sjedala je dozvoljeno gibanje u skladu sa neravninama na podlozi. Tako smo dobili  bicikl koji ima sve one karakteristike koje želimo (op.a. čvrstoća, manja težina, bolja upravljivost), a ujedno imamo i udoban bicikl. Vozač tako ostaje `svjež` dulje vrijeme,  ali istodobno i odmoran na treninzima, utrkama… Iz perspektive dosadašnjeg iskustva mogu reći da je osjećaj vožnje na biciklu sa „Isospeed“ tehnologijom uistinu fenomenalan. Do sada sam vozio svoj model Procaliber-a na nekoliko lokacija, specifičnih po svojim karakteristikama, Savskom nasipu, Maksimiru, Dotorščini, Sljemenu i uistinu mogu zamijetiti da u usporedbi sa FS biciklom udobnosti nimalo ne nedostaje.

Prije me poprilično iritiralo što sam na FS biciklu imao osjećaj na neravninama (op.a. primjerice na onim na  Savskom nasipu) da mi cijeli bicikl počne raditi kao `klackalica`! Zbog tih malih neravnina imao sam osjećaj da gubim i na brzini i na efikasnosti. Uza sve to, u takvim sam prilikama, pogotovo kod ustajanja na noge,  izgubio osjećaj “olabavljenja“ zadnjeg kraja bicikla. Više nemam osjećaj da mi sredina bicikla `fleksa`. Za potpuni dojam želim isprobati bicikl na istarskom i dalmatinskom kamenu. Ono što također  želim naglasiti je da na Procaliber-u `Isospeed` omogućuje `pomak` od 11mm i upravo tih 11mm pomaka omogućuje vozaču tu udobnost. Međutim, ukoliko je vozač `na nogama` Isospeed` kao takav nema nikakvog pomaka nego se ponaša identično kao i regularan HT bicikl.

[tomcycling.com] Trek IsoSpeed - u stojećem položaju nema razlike u odnosu na klasični HT bicikl

[tomcycling.com] Trek IsoSpeed – u stojećem položaju nema razlike u odnosu na klasični HT bicikl

A sad malo povijesti i činjenica koje će samo potvrditi da je Trek sa `Isospeed-om` napravio vrhunski proizvod.

Kako je `Isospeed` uopće razvijan od samih početaka?

Razvijan je uz pomoć profesionalnih vozača, momčadi koje Trek sponzorira, a među njima se svakako ističe jedan od najtrofejnijih i najboljih vozača današnjice (op.a. otprije par tjedana službeno u mirovini) Fabian Cancellara. Svoju veličinu kao vozač između ostaloga je potvrdio  nastupom na OI 2016. u Riu gdje je u svojoj disciplini (op.a. kronometar)  osvojio zlatno odličje. `Isospeed` je u svom početku razvijen  na Domane cestovnom biciklu koji svoju natjecateljsku namjenu dokazuje na nekim  od najtežih utrka današnjice (op.a. tu ne gledam  samo biciklizam nego sve sportove) – jednodnevnim `klasicima` poput Strade Bianche, Paris-Roubaix, Ronde Van Vlaanderen… Ovo utrke su poznate i kao `hell on wheels` zbog iznimno neudobnih prometnica  po kojima prolazi trasa utrke. Sjećate li se onih starih `kockica` na Kvatriću ili onih `kockica` kod Zapadnog kolodvora? Upravo se po takvim prometnicama voze te jednodnevne utrke.

[tomcycling.com] Trek IsoSpeed & Fabian Cancellara

[tomcycling.com] Trek IsoSpeed & Fabian Cancellara

Od predstavljanja prvog Domane bicikla sa `Isospeed` tehnologijom 2012.g. osvojen je svaki od tih `klasika`. Upravo taj podatak  najveći je dokaz uspješnosti Trek tehnologije koju imamo prilike koristiti apsolutno svi – bez obzira jesmo li pro vozači ili pak obični rekreativci. Velika prednost kod svih Trek okvira sa ranije opisanom tehnologijom je ta da nemaju `minus` oko težine samoga bicikla! Procaliber 9.9, izvađen iz kutije i sastavljen sa svim original dijelovima u 19.5“ veličini teži ispod 9kg! Uz to `Isospeed` nije potrebno ni na koji način posebno održavati. Primjerice, nije potrebno mijenjati  lagere kao što je to slučaj kod FS bicikala gdje vas nakon svake utrke po lošijem vremenu ili nakon odvožene sezone očekuje raskapanje kompletnih lagera! Osim čišćenja i podmazivanja s vremenom ćete naravno morati  i zamijeniti, odnosno kupiti nove. Uza sve to, na svaki okvir Trek daje doživotnu garanciju! Za sada ne mogu naći nikakve mane biciklu, a ako vi uspijete slobodno mi javite. Kako bi moj prijatelj i serviser Marin rekao: `Once you try Trek you never come back`