Nakon Biker inspekcije vikend ranije, došlo je vrijeme za odvoziti utrku na Epic stazi drugog po redu maratona u `Husqvarna Adria Bike Series`. Na startnoj listi Epic staze bilo je prijavljeno oko 80ak vozača. Od jačih imena svakako valja spomenuti Đanija Simčića za kojeg sam bio siguran da će pobijediti osim ukoliko ne bude imao tehničkih kvarova. Osim Đanija na utrku su došli i: Ivica Mesarić, Peter Vesel, Marin Deković, Tomislav Nemet.. Kako je meni ovo bila prva utrka nakon duže stanke koju sam uzeo u 5. mjesecu (zbog ozljede koljena) utrku sam gledao kao svojevrsni test da vidim gdje sam u odnosu na vozače s kojima sam vozio na početku sezone.

[tomcycling.com] Fuzine2Sea2017_start

Start utrke na mostu u Fužinama

Od samog starta tempo utrke nametnuo je Đani zajedno sa Peterom, a mi ostali držali smo se iza u zavjetrini – Mesarić, Nemet, Deković. Uvodnih 10ak kilometara do prvog uspona po asfaltu izdvojio je naprijed Đanija, Petera, Nemeta i mene. Na sredini uspona Đani je pojačao ritam i to nitko od vozača nije mogao pratiti. Ostali smo tako Nemet, Peter i ja skupa. Pretpostavljao sam da je samo pitanje trenutka kad će mi i Nemet i Pero otići međutim nisam se opterećivao previše jer sam odlučio testirati noge i vidjeti gdje će biti granica `pucanja` . U jednom trenutku držeći se Nemetu u zavjetrini napravili smo i malu razliku Peteru međutim za mene to nije dugo trajalo. Nemet je trenutno u boljoj kondiciji i na jednom kraćem usponu počeo se odvajati te nisam htio forsirati da se pošto poto držim njegove zavjetrine jer sam znao kakav me uspon čeka na povratku iz Crikvenice u Fužine. Na brzom dijelu spusta po širokom makadamu sustiže me Pero i do druge feed zone se držim malo iza njega. Na toj feed zoni stajem, a Pero nastavlja dalje. Kako sam krenuo dalje sa feed zone tako me sustiže Mesarić ali se na to uopće ne obazirem jer sam od tog trenutka odlučio dalje pratiti svoj ritam preko Garmin Edge 820 i Quarq power metra. Kad vozite na watte onda ne možete puno fulati u tempu kojeg možete voziti otpočetka do kraja utrke, naravno ukoliko ste svjesni svojih mogućnosti i trenirate po watt-ima i na treningu. Jasno da možete od starta krenuti i jače ali ako utrka traje duže kao ova onda ćete taj jači start na kraju `platiti` gubitom snage i sporijim tempom vožnje. Zato mi je posebno zanimljiv slogan koji Quarq ima, a glasi ovako `KnowYourPower`. Isto tako vozeći se iza Nemeta i Petera u zavjetrini u prvom dijelu utrke zamijetio sam da je njima ipak bilo podosta lakše voziti po tehnički zahtjevnom terenu na `full-suspension` biciklima. Unatoč tome ja sam i dalje oduševljen svojim Procaliber RSL modelom jer IsoSpeed osjetno dobro pomaže u držanju zadnjeg kotača na podlozi na ovako zahtjevnom terenu, a za duge uspone, kao što je ovaj iz Crikvenice prema Fužinama, imam lagan i krut bicikl.

[tomcycling.com] Fuzine2Sea2017_bike

Zahvaljujući odličnoj podršci ekipe iz Rog Jome Trek Procailber je bio vrhunski podešen

Do Crikvenice vozim sam svoj ritam bez drugih vozača u blizini. Zbog pada koji sam doživio na Biker inspekciji staze na spustu nisam htio previše riskirati jer sad nije bilo vremena stajati u Crikvenici na Segafredo kavu i tražiti nekoga da mi posudi sjedalo.

[tomcycling.com] Fuzine2Sea2017_uspon

Uspon iz Crikvenice natrag prema Fužinama – na `ugodnih` 35 celzijusa

Spustom u samu Crikvenicu kao da se promijenila klima. Sa ugodnih 25 stupnjeva u šumi, ispao sam na užareni asfalt i temperaturu od 35 stupnjeva. Ovo mi je bio popriličan šok tako da je dugi uspon natrag prema Fužinama bio fizički i psihički veoma naporan. Već dugo se ne sjećam da sam imao takvu krizu na utrci. Osim problema sa grčem u lijevoj loži počeo sam osjećati bolove u desnom stopalu koji su bili uzrokovani slabijom cirkulacijom koju sam si sam zaustavio sa prejakim zatezanjem Bontrager XXX cipele. Tako sam se do kraja uspona i samog Liča vozio na `pola gasa` jer svaki jači potisak je uzrokovao ili novi grč ili jaku bol u stopalu. Sva sreća da sam večer ranije išao sa ekipom na noćnu vožnju pa sam vidio kuda moram proći kroz zadnji dio šume koji je na tri mjesta bio potpuno potopljen. Dečki iz Adria Bike-a su si stvarno dali truda i napravili dobre linije tako da nismo morali `plivati` kroz ove bare.

[tomcycling.com] Fuzine2Sea2017_nocna voznja

Noćna vožnja dan uoči utrke

Na kraju ciljem prolazim kao 6. ukupno na Epic stazi od 80ak vozača i kao 3. u `Men` kategoriji. S obzirom na količinu specifičnih treninga prije same utrke, pauzu od utrka, probleme koje sam imao tokom utrke i više sam nego zadovoljan. Motivacija je i dalje visoko i iako je ova sezona pri kraju ja sam već u mislima u pripremama za drugu iako će pripreme i cijela druga sezona ovisiti o tome kada ću i kako će proći operacija koljena za koju sam na listi čekanja.

[tomcycling.com] Fuzine2Sea2017_cilj

Jedna od utrka na kojoj sam jedva čekao dolazak u cilj