Kako sam ove sezone počeo voziti Trek bicikle tako sam po prvi puta došao u kontakt sa Bontrager XR MTB gumama. U zadnjih nekoliko sezona guma koju sam najčešće vozio bila je Vittoria Saguaro. U te gume postao sam veoma siguran i uvijek sam ih stavljao na svaki bicikl koji sam vozio ponajviše jer nikad nisam imao defekt bušenja bez obzira vozio utrku kao što je Absa Cape Epic ili neku od XCO ili XCM utrka na našim prostorima. Definitivno nema glupljeg osjećaja kad utrku moraš završiti ili je odvoziš lošije od konkurencije zbog toga jer si imao defekt sa gumom. Osobno i ne volim često mijenjati opremu u koju postanem siguran i znam kako se ponaša na terenu. Ove sezone odlučio sam dati priliku Bontrager gumama i sad nakon zadnjih nekoliko tjedana, u kojima sam imao prilike voziti gume na zahtjevnom terenu kao što je to na utrci `4 otoka`, maratonu u Trogiru, stazi `Orlov krug` u Vodicama pa do pretprošlog vikenda na Zagrebačkoj gori Medvednici, mogu reći da sam ostao oduševljen Bontrager `XR1` i `XR2` modelu guma. Tokom svih utrka nisam imao niti jedan defekt bušenja, gume su odlično držale grip po rastresitom kamenom terenu uzbrdo i nizbrdo, na polu-blatnjavom terenu na Medvednici.

[tomcycling.com] Bontrager XR MTB - kamen

Bontrager XR1 & XR2 gume u akciji na utrci XCM `2 islands on 2 wheels` – photo by: Denis Peroš

Do sada nisam htio pisati svoje dojmove o gumama jer sam želio vidjeti sveukupni dojam nakon dosadašnjih treninga i utrka odrađenih na njima. Bontrager je XR MTB gume podijelio u nekoliko skupina ovisno o vrsti terena u kojima će se ta guma najbolje ponašati, a s druge strane osim samog terena bitne su i tehničke sposobnosti vozača. Bontrager XR modeli označeni su brojevima od 0 do 4 te oznakom `XR MUD`za gumu koja je posebno  napravljena za ekstremno blatne uvjete. Model `XR0` je najlakši model (u 29×2.0 verziji teži svega 435g), ima najmanju visinu ripni u sredini i na rubu gume te se najviše preporuča `XC` vozačima na stazama koje su brze i suhe. Sljedeći model `XR1` ima nešto drugačiji raspored ripni, same ripne su više pa tako pružaju i bolji grip na `proklizavajućem` terenu kao što to zna biti na pojedinim makadamskim putevima ili ako se vozite u šumi nakon lagane kiše kad teren još nije blatnjav ali nije ni u potpunosti suh. Svi modeli nakon toga `XR1` modela imaju još više naglašenu visinu ripni pa takve gumu daju vozaču još bolji osjećaj kontrole i sigurnosti u težim uvjetima bilo da je riječ o zahtjevnom kamenom terenu kakav se može naći na Krku, Cresu, Lošinju ili na stazi u Vodicama, a ujedno u slučajevima blatnjavog terena pružaju više gripa nego modeli `XR1`, a pogotovo model `XR0`. Isto tako modeli `XR3` i `XR4` su modeli koji nešto više naginju upotrebi na biciklima koji su namijenjeni `all mountain` ili `enduro` vožnji.

[tomcycling.com] Bontrager XR MTB - XR3

Trek Fuel Ex 9.7 model opremljen sa Bontrager XR3 Expert gumama – photo by: Marin Dajak

[tomcycling.com] Bontrager XR MTB - enduro

Vozači na svjestkoj Enduro sceni također voze Bontrager gume

Bicikl Trek Procaliber 9.9 RSL vozim od kraja 2016.g. i sa biciklom su stigle Bontrager `XR1 Team Issue` gume na prednjem i stražnjem kotaču. U početku sam vozio sa modelom XR1 na prednjem i stražnjem kotaču, a nakon utrke u Premanturi početkom travnja odlučio sam na prednji kotač umjesto `XR1` modela staviti `XR2` model.

[tomcycling.com] Bontrager XR MTB - XR2side

Bočna strana Bontrager XR2 Team Issue modela – photo by: Frane Fabris

[tomcycling.com] Bontrager XR MTB - XR2

Izgled ripni na Bontrager XR2 Team Issue modelu – photo by: Frane Fabris

Meni osobno je ova zamjena na prednjem kotaču dala puno više sigurnosti i bolji osjećaj vožnje nizbrdo, a to se pogotovo osjeti na makadamskom i kamenom terenu. U zavojima sa XR2 gumom nisam imao osjećaj `bježanja` prednjeg kotača. Tokom sva 4 dana vožnje na `4 otoka` nisam imao nikakvih problema sa popuštanjem pritiska u gumama unatoč konstantnim `udarcima` kotača po raznim vrstama kamenja i stijena. U zavojima je prednja guma odlično držala putanju, a stražnji kotač mi je davao odličan grip na strmim usponima i zahtjevnijem terenu. Kako moje tehničke sposobnosti nisu na razini najboljih vozača meni zbog toga i više odgovara `XR2` guma koja ima višlju ripnu na prednjem kotaču nego `XR1` guma (`XR0` model nisam imao prilike probati ali s obzirom na izgled gume ne vidim ni razloga da vozim na tim gumama).

[tomcycling.com] Bontrager XR MTB - XR1side

Bočna strana Bontrager XR1 Team Issue modela – photo by: Frane Fabris

[tomcycling.com] Bontrager XR MTB - XR1

Izgled ripni na Bontrager XR1 Team Issue modelu – photo by: Frane Fabris

Ono što me osim voznih karakteristika kod ovih guma oduševljava je činjenica da su gume u svojoj `najjačoj performance` liniji toliko sigurne da ih nisam bušio na zahtjevnom terenu. Kao i kod ostalih proizvođača i ovdje možete birati unutar jednog modela gume nekoliko kategorija te gume. Tako npr. kod `XR2` modela najbolja, najlakša verzija dolazi pod imenom `Team Issue`, nešto slabiji model se zove `Expert`, a još jedan model ispod `Comp`. Osobno sam testirao modele `XR1` i `XR2` oba u `Team Issue` verziji. Model `XR1` teži svega 650g u 29×2.2 dimenziji, dok model `XR2` iako ima veću ripnu teži svega 630g u toj istoj dimenziji 29×2.2. S obzirom da kod većine drugih proizvođača guma s ovakvim voznim karakteristikama nerijetko prelazi težinu preko 750-800g ovo je jedno od najboljih i najjeftinijih nadogradnji koje možete u budućnosti imati u planu za svoj bicikl. U Hrvatskoj je službeni zastupnik za Bontrager dijelove i opremu Rog Joma tako da sve modele guma možete pronaći u njihovim dućanima ili na webshopu.

[tomcycling.com] Bontrager XR MTB - Trek enduro