Vjerujem da je prekrasno vrijeme ovog vikend izmamilo veliki broj ljudi na otvoreno kako bi se bavili svojim omiljenim aktivnostima. Nama biciklistima nije moglo biti idealnije vrijeme za posljednju utrku Husqvarna Adria Bike Series. Posljednja `etapa` vozila se na Krku, a naziv maratona nosio je naziv ʺKrk`N`Rollʺ.

[tomcycling.com] KrkNRoll - start

Posljednja utrka iz serije Adria Bike maratona u 2017 startala je u Baškoj na otoku Krku

Cijeli događaj počeo je u petak poslijepodne kad su parking ispred hotela Valamar zaokupili partneri izlagači Husqvarna Adria Bike Series. Među izlagačima sam i ovoga puta bio sa svojom ekipom iz Rog Joma dućana koji su već preko 20 godina glavni distributeri za Trek bicikle i Bontrager opremu. Na Rog Joma štandu svi posjetitelji mogli su dobiti korisne informacije o Trek modelima, isprobati neke od testnih bicikala (Fuel Ex, Remedy) kupiti opremu od Bontragera, vanjske, unutarnje gume od Continentala (za koje je također Rog Joma glavni distributer) te kao i na svakom eventu ove godine popiti finu talijansku Segafredo kavu. Novost koju smo imali ovog puta na štandu su novi Conti eBike gradski bicikli koji veoma brzo kreću u prodaju, a cijena tog modela će biti `bow wow` (info zatražite u svim Rog Joma poslovnicama).

[tomcycling.com] KrkNRoll - RogJoma štand

Rog Joma expo prostor sa Trek biciklima, Bontrager opremom, Continental gumama te novim Conti eBike modelima

Uz to jedan od naših najboljih servisera (ujedno i voditelj Rog Joma dućana u Vlaškoj 86) Marin Dajak drage je volje pomogao svima kojima je trebala pomoć oko podešavanja bicikla.

[tomcycling.com] KrkNRoll - servis

Za svoje prijatelje i kolege iz Rog Jome često koristim #PeopleForBikes – jednostavno kad njima bicikl ostavite na servisu znate da ste dobili uslugu koju ste platili

Ujedno za sve koji su stigli dan ranije (petak) bilo je organizirano i podizanje startnih paketa, a za one koji su dolazili na jutro utrke podizanje startnih paketa bilo je sukladno satnici ovisno o stazi na kojoj su nastupali. Za petak je isto tako bila na rasporedu noćna vožnja koju je od ove godine na utrci u Fužinama po prvi puta organizirala ekipa iz Zagreba – `NightRiders`. Bila je to idealna prilika za još jedan test dnevno-noćnih svjetala Bontrager. Bontrager rasvjetu koristim gotovo cijelu sezonu i bez obzira vozio se po danu ili po noći one su uvijek upaljene. Nažalost u zadnjih nekoliko godina svjedoci smo sve većih prometnih nesreća u kojima su život izgubili biciklisti, a neki od njih su bili i pro vozači poput Burry Standera i Michele Scarponi. Trek je tako sa svojim brendom Bontrager počeo ulagati upravo u dnevno-noćna svjetla kako bi biciklisti u svakom trenutku bili čim više uočljivi ostalim sudionicima u prometu. Na obje noćne vožnje, onoj u Fužinama  i sada na Krku, koristio sam prednju rasvjetu Bontrager Ion 700.

[tomcycling.com] KrkNRoll - Bontrager Ion

Prednja dnevno-noćna lampa Bontrager Ion 700 (model za 2018 zove se Ion 800 i jači je 100 lumena od modela 700)

Bontrager Ion 700 lampa (model za 2018 zove se Ion 800) ima nekoliko načina jačine rada, a osim toga jačina rada lampe ovisi i o tome da li je riječ o dnevnoj ili noćnoj vožnji. U najjačem modu ova lampa će izdržati cca 2h rada. Na prvu će to nekima zvučati malo ali zapravo je i više nego dovoljno. U to sam se uvjerio na jednoj od noćnih vožnji koje redovito održava ekipa `NightRiders` svakog četvrtka. Naime ako ćete Ion lampu koristiti za noćne vožnje sasvim dovoljno će vam biti da je koristite na jedan od 2 slabija načina rada rasvjete na kojem Ion svjetli jačinom 450, odnosno 200 lumena. U tim načinima rada baterija će izdržati tri, odnosno šest sati rada. Najjači mod rasvjete sa 700 lumena (na novom modelu za 2018 je to 800 lumena) koristio sam na spustu iako se sasvim dovoljno i jasno vidi i pri jačini od 450 lumena.

[tomcycling.com] KrkNRoll - Noćna rasvjeta Bontrager Ion

Test Bontrager Ion lampe na noćnoj vožnji na Krku – ovo je rad lampe u najjačem modu od 700 lumena

Kod Bontrager rasvjete sviđa mi se i integriranost sa ostatkom njihove opreme kao što je to npr. kaciga ili stražnja torbica ispod sjedala. Naime osim standardnih nosača lampi, koje su btw. gumirane te tako omogućavaju jako dobro prianjanje uz volan ili cijev sjedala (a ne dolazite opet u mogućnost da je previše pritegnete ako imate karbonske dijelove koji bi se tako mogli oštetiti), u setu dobivate i dodatne nosače pomoću kojih lampe možete montirati na kacigu ili neki drugi dio opreme (naravno na ovaj način možete onda imati i više lampi u upotrebi u isto vrijeme ako mislite da za to ima potrebe).

[tomcycling.com] KrkNRoll - Bontrager Ion integracija

Pojedini modeli Bontrager kaciga podržavaju nosač za montažu Bontrager rasvjete ili možda akcijske kamere

Noćna vožnja na Krku bila je iz Baške na vrh tzv. Mjesečevog platoa te nakon toga istim putem spust prema natrag. Vožnja je bila kratka ali slatka sa prekrasnim pogledom na Bašku i okolicu.

[tomcycling.com] KrkNRoll - NightRiders

Night Riders – photo by: Vedran Berković

[tomcycling.com] KrkNRoll - NightRide

Jedna od čari noćne vožnje svakako su prekrasni pogledi prema Baški ili okolici u kojoj se nalazite (npr. Zagreb, Samobor..)

Kao i na svim izdanjima do sada na izbor je bilo nekoliko staza kako bi se svim vozačima bez obzira na količinu iskustva omogućilo da probaju čari brdskog biciklizma. Najkraća staza bila je duga 27km/500m visinske, a nosila je naziv `Can`t Stop`. Ovo je staza namijenjena onima koji su tek počeli voziti brdski bicikl ili se ne osjećaju trenutno u kondiciji da bi vozili više km po zahtjevnom Krčkom kamenu. Srednja staza nosila je naziv `Highway to Hell` i za `put do pakla` i nazad vozači i vozačice morali su odvoziti 46km/1000m nadmorske. Ovo je staza koja je namijenjena vozačima sa malo više iskustva u brdskoj vožnji ali i određenim brojem sati i kilometara u nogama na tjednoj bazi. Najduža i najzahtjevnija staza bila je duga 76km/1600m nadmorske. S opravdanjem nosi naziv `It`s a long way to the top` jer su svi koji su se odlučili na ovu stazu morali izdržati nekoliko strmih uspona koje je im je pripremio `Dr. Evil` iz Adria Bike organizacije. Osim zahtjevnih uspona vozači su iznimnu koncentraciju morali imati i na brzim spustevima koji su bili `prošarani` oštrim kamenjem koje je velikoj većini vozača ostavilo `gorak okus` zbog `gumi-defekta`. Ja na svu sreću nisam imao problema s bušenjem guma. Još od utrke `4 otoka` uvjerio sam se kako je Bontrager XR2 guma veoma izdržjiva, odlično drži na različitim tipovima podloga (makadam, kamenjar, šumske staze..) a uz sve to veoma je brza guma i za performanse koje pruža veoma lagana – dimenzija 29×2.20 teška je 630g. Moram napomenuti da ovaj set guma s kojima sam vozio na ʺKrk`N`Rollʺ maratonu koristim još od utrke `4 otoka` koja se vozila u 4. mjesecu.

[tomcycling.com] KrkNRoll - Bontrager XR2

Profil gume Bontrager XR2 – provjereno pouzdana guma sa odličnim performansama – photo by: Frane Fabris

Iako je vrijeme zadnjih dana kao i na dan utrke bilo sunčano i toplo, staza je ipak na pojedinim dijelovima bila prekrivena lokvama i jutarnjom rosom koja se sporo sušila zbog položaja terena koji je bio zaklonjen od sunca. Posebno zahtjevan bio je zadnji dio staze nazvan `Husqvarna Trail` koji je nekoliko dijelova bio poprilično sklizak i strm. Tu sam si razmišljao da možda ne bi bilo loše da sam stavio iza novu XR2 gumu jer bi sigurno imao puno bolji grip i neke dijelove ne bi morao hodati. Vjerujem da je ovaj posljednji dio sigurno zadavao probleme vozačima i tu se u konačnici moglo izgubiti vrijeme ili ga pak nadoknaditi ne samo zbog kondicije već i zbog bolje tehničke vožnje. U svakom slučaju na Krku odabir pravih guma i pritiska u gumama može biti od presudnog faktora.

Moj cilj za ovu utrku bio je probati odvoziti cijelu stazu u konstantnom ritmu bez previše divljanja od starta. Znao sam jedino da ću od starta morati malo jače stisnuti kako bi se prije početka uspona prema Mjesečevom platou ipak našao u grupi jačih vozača koji me ne bi usporavali na usponu. Sva sreća pa su pobjednik utrke Borut Ramšak i drugoplasirani Đani Simčić odmah na početku uspona potegnuli pa su i ostali vozači krenuli za njima tako da se već na prvom usponu napravilo par manjih grupica. Ja sam se našao u grupi sa Rosetom, Mesarićem, Dekovićem i još jednim vozačem kojeg nisam uspio prepoznati u toku vožnje. Nakon prvog uspona i vožnje po Mjesečevom platou ostao sam solo u društvu Roseta jer je Mesarić na spustu išao nešto brže od nas ostalih i tu nam stvorio malu prednost, a Deković je kako sam kasnije u cilju saznao bio jedan od onih `sretnika` koji su probušili gumu. Kako znam da je Roset dobar vozač i da je ove sezone najviše i vozio maratone odlučio sam držati se njemu u zavjetrini i pratiti njegov ritam. Uostalom znao sam da mi nikakav plasman ne pomaže za plasman u ukupnom poretku, a na utrci na Krku su naprijed odmah od starta otišli Borut, Đani, Nemet, Pilski i Sangulin – svi redom iz moje kategorije. Pavao i ja smo u prvoj trećini staze sustigli Mesarića i nakon toga smo se vozili sva trojica skupa. Povremeno sam `izgubio njihov kotač` na spustu što zbog povećanog opreza, a što zbog toga jer sam bio svjestan da sam zadnjih mjesec dana vozio samo novi cestovni bicikl Trek Emondu. Na zadnjem dužem makadamskom usponu uspio sam se odvojiti od Mesarića i Roseta i pokušao sam ići dalje do cilja. Međutim zbog sporije vožnje po `Husqvarna Trail-u` Roset me sustiže i nakon toga se zajedno `vozimo` do cilja. Ciljem prolazim kao 7. ukupno na velikoj stazi i kao 6. u kategoriji. Iako nisam osvojio postolje osjećaj tokom vožnje mi je bio fenomenalan tako da mi je napredak koji trenutno osjećam zbog novog programa prehrane (Nutrilife Centar, Twinlab suplementi, ZipVit energetska prehrana), kvalitetno posloženih treninga i vrhunske biciklističke opreme od Treka i Bontragera (Rog Joma dućan) dovoljna nagrada i motivacija za dalje.

[tomcycling.com] KrkNRoll - U cilju

Nema boljeg finiša u utrci kad je osmijeh na licu