Kao što sam jučer najavio, umjesto odlaska na Rab na drugu etapu, ostali smo na Krku. Od samog početka utrke `4 otoka` organizatori su bili svjesni ovakvog `scenarija` tako da su već otprije imali pripremljenu stazu koja bi se vozila na Krku ukoliko dođe do ove situacije. Tako je ovogodišnje zadnje utrke dobilo nadimak `3 otoka`. Na jučerašnjem brifingu dobili smo upute o duljini staze i visinskom profilu. Staza je bilo gotovo jednako duga kao i etapa od prvog dana – 65km – a visinski profil, tj. ukupan uspon na etapi iznosio je po Garmin Edge 820 uređaju 1330m naspram jučerašnjih 1600-1700m. Očekivao sam da će današnja etapa biti malo lakša nego jučerašnja, a gledajući ranije stazu koju smo trebali voziti na Rabu očekivao sam drugu etapu kao jedan od lakših dana na `4 otoka`.
Već od samog starta krenulo se poprilično brzo po makadamu kojim smo jučer dolazili u cilj. Imao sam danas velike sreće da se nisam našao u grupi biciklista koja je završila na tlu. Naime već nakon prvih 2-3km točno ispred mene desio se pad jednog vozača preko kojeg je zatim palo njih još nekoliko, a ja sam uspio dobro reagirati i izbjeći da se ne nađem na tlu s njima. U tom trenutku vodeća skupina vozača u kojoj je bio i sam Marin malo mi se odvojila tako da sam brzo izbacio misli iz glave što se moglo desiti i krenuo loviti skupinu ne bi li se vratio u zavjetrinu i na taj način zajedno s Marinom iskoristio barem jedan dio današnje etape u `laganijem` ritmu. Ubrzo sam shvatio kako sam danas stvarno veliki `srećković` jer sam se našao na kotaču sa ekipom `Swiss Girls` koja je trenutno vodeća u konkurenciji `Žena`. Partnerica od Esther Süss krivo je procijenila kojom brzinom može savladati lijevi zavoj te je završila preko volana s glavom u kamenom zidu koji se nalazio na izlasku iz zavoja. Svom srećom uspjela je nekako rukama zaustaviti da udarac glavom ne bude prejak. Kako sam vidio kasnije u rezultatima i danas su pobijedile na etapi tako da vjerujem da nije doživjela nikakvu težu ozljedu.
Nakon `preživljavanja` uvodnog dijela staze od starta uspio sam s vratiti na začelje prve skupine i tu smo se Marin i ja držali do početka prvog dužeg uspona gdje se ta veća grupa razlomila na nekoliko manjih. Kao što sam ranije napisao, za današnju etapu očekivao sam da će biti lakša ali uskoro ću razuvjeriti samog sebe. Teren po kojem smo danas vozili bio je najvećim dijelom makadam, šumski putevi sa kamenjem koje je `virilo` iz zemlje ili je bilo razbacano po njenoj površini. Dva segmenta su meni osobno ostala najviše u sjećanju, a to je `trail` nakon 2 `feed zone` koji je bio veoma kamenit i gdje sam morao puno raditi, osim nogama, i gornjim dijelom tijela. Teren je išao uzbrdo, nizbrdo ravno ali konstantno je trebalo gledati koju putanju odabrati da se izbjegnu veći kameni koji su virili iz površine. Drugi segment bila je `ravnica` nakon zadnjeg uspona koji nas je vodio prema tzv. `Mjesečevom platou`. Danas smo ga vozili u kontra smjeru od onog jučer i kako je cijelo vrijeme nagib bio `uz nogu` ili kao kratki `hupser` tako smo ga za razliku od jučer dosta sporije prolazili tako da se svaki kamen dosta dobro osjetio `pod guzicom` i na dlanovima od držanja volana. Reći ću da je ovo sigurno bio jedan od segmenata gdje sam gledao vozače oko na sebe na biciklima s obje suspenzije i pomislio kako je njima sigurno udobnije i lakše. Unatoč tome opet ću spomenti da sam i danas osjetio sve benefite svog Trek Procaliber 9.9 RSL bicikla. Zbog njegove brzine, Isospeed tehnologije sve prepreke na stazi djelovale su znatno lakše. Prednja guma Bontrager XR2 i danas je došla do izražaja sa svojim naglašenim ripnama koje se odlično ponašaju po ovakvoj vrsti terena i veoma dobro drže podlogu u svim situacijama – nizbrdo, u zavoju.. Kako je vrijeme od jutra bilo dosta hladno zbog vjetra, odlučio sam obući `baselayer` sa oznakom `B3`. Iako se kasnije pojavilo sunce, na momente je znalo jače puhati tako da nisam požalio svoju odluku. Danas smo Marin i ja malo jače odvozili cijelu etape nego jučer tako smo završili na 16. mjestu. U ukupnom poretku smo tako sada na 17. mjestu što je mali pomak prema naprijed.

U cilju nakon završene 2 etape – photo by: Sony Xperia